2013. augusztus 20., kedd

A tékozló leány visszatér

Üdvözöllek Benneteket!

Ismét itt vagyok némi (2 havi) kihagyás után. :)
Többen írtátok, hogy a legutóbbi bejegyzésemben nagyon véglegesnek tűnt az elhatározásom, hogy befejeztem a blogom és csak remélitek, hogy nincs valami nagy gond az életemben. Megnyugtatok mindenkit, semmi komoly probléma nem akasztott meg, csak egy olyan perióduson mentem keresztül, amikor szó szerint kiüresedett bennem "valami" (ezt nem tudom pontosan megnevezni), mintha gombnyomásra kitöröltek volna belőlem egy csomó mindent, és amint eltelt néhány hét, már töltődött is belém valami új. Egy új életszakasz kezdődött el - úgy gondolom -, amiben más dolgokat fogok csinálni, más helyen, és valószínű, más emberek fognak körülvenni. Ez még kialakulóban. Bár már többen tudjátok, hogy mozdulófélben vagyok Budapest irányába, de mint mindig, minden képlékeny.

Nos, most azért jelentkezem mégis újra, hogy megmutassam Nektek ennek az ÚJ töltésnek egy parányi részét, ami miniatűrben öltött testet. Már évek óta ott szunnyadt bennem a vágy, hogy ékszereket készítsek minis jelenetekkel, de valahogy nem bíztam abban, hogy elég jó lehetek benne. Itt főleg gyurmával (Fimo) kell dolgozni, azt meg én ugye eddig ritkán használtam. Na, most előszedtem a gyurmáimat, ami között vannak közel 10! éves példányok is (sárga, piros, kék), és csak úgy ömlöttek rám az ötletek. Persze tettem egy néhány napos inspiráció gyűjtő körutat a neten, ahol nagyon klassz képeket találtam, majd egy héttel ezelőtt megnyomtam az ON gombot és azóta meg sem álltam. 
Összesen 8 db apróságot hoztam most nektek, amiket számomra is meglepő módon úgy készítettem, mintha mindig is ezt csináltam volna. Persze azért van még min csiszolni, de nagyon élvezem.

És íme a képek az új generációról:

Együtt a csapat


Ez a két fülönfüggő volt az első két példány.
 
 



 Majd jött még két kisebb fülbevaló...




és ezzel egy időben készült ez a két gyűrű is:
 


Azért, ilyen paradicsomosat nem fogok még egyszer készíteni (legalábbis nem így), mert törnek le a kiálló apró vékony részek... szóval sokat tanulok közben. :)

Ezzel a két medállal pedig most (aug. 19.) készültem el, és igyekeznem kellett, mert ma ugye új kenyér napja van (aug. 20), tehát sütnöm kellett nekem is egy új kenyeret. Bár nem hiszem, hogy megkóstoljuk. :)






Remélem, most már mindenki megnyugodott, hogy nem lőttem ki magam a Holdra, és azt is, hogy tetszik az új design. A kollekció folyamatosan bővülni fog és persze még más apróságok is készülnek majd, de ez még titok. :)

Legyen csodás napotok! A Budapestieknek pedig üzenem, hogy a tűzijátékot inkább otthon nézzék, mert az időjárás az utóbbi években igen kiszámíthatatlan augusztus 20-án, és ugye emlékszünk mi történt 2006-ban.

5 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ismét "közöttünk" vagy! Remélem kiteljesedik új éned és megtalálod az utadat!
    Remekek lettek az ékszerek! Az áfonyádat imádom!
    (köszi a képeket:)
    üdv: Anda

    VálaszTörlés
  2. Nekem is nagyon tetszenek! Irigykedem, mert nekem egyelőre igazi mumus a gyurma. Nem tudom, mennyit kellene gyakorolnom, hogy ilyet tudjak készíteni... :) És nagyon jól néz ki a blogod is!

    VálaszTörlés
  3. Köszi a biztatást, lányok! Nem hagylak el benneteket, ígérem... végtére is én lennék a manager, vagy mi a szösz. :)
    Évekkel ezelőtt nekem is nehezen állt rá a képzeletem a gyurmára, de most annyi tutót néztem meg, hogy biztos kaptam egy lórúgásnyi adagot a gyurmázás fortélyaiból.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszenek! A kedvencem a teáscsészés :) de mindegyik szuper!

    VálaszTörlés