2014. augusztus 3., vasárnap

Újabb átalakítás

Sziasztok!

Most ismét nem minis dologgal jövök. Időnként szoktam ilyet is csinálni. :)
Nem rég említettem, hogy az éppen folyó minis jelenet készítése közben - pihenésképpen - beiktattam egy kis "könyvkötést". Persze ebben azért nem vagyok annyira profi, mintha tanultam is volna könyvet kötni, de imádok átalakítani különféle ronda mappákat a saját ízlésem szerint, amit aztán használok is.

A nyári képzőművészeti táborban Attila, a tanárunk kérte, hogy mindig legyen nálunk egy sketchbook, amibe, akárhol is vagyunk, azonnal le tudjuk vázolni a pillanatnyi inspirációt. Nekem ott rögtön beugrott, hogy éppen pár nappal előtte vettem a helyi használtcikk boltban egy furcsa mappát fillérekért, amiről akkor még nem is tudtam, hogy mit fogok vele kezdeni. Azért furcsa ez a mappa, mert ilyen felépítésűt eddig még nem láttam, és elképzelésem sem volt, hogy mire fogom használni, de annyira könyörgött, hogy vegyem meg. Na, ott a táborban azonnal belém csapott a villám, hogy hát erre...

Hát, ilyen volt előtte:

Fekete műanyag borítású,

belül három patent fogja össze és mindkét végén egy-egy kihajtható műanyag fedél, amit máig sem tudok, mi célt szolgál.


És ilyen az új ruhájában:

Alapvető elképzelés volt, hogy bőrrel borítom, mert tartósabb a papírnál. Csipke még véletlenül sem hiányozhat róla. :) A feliratot pedig némi kísérletezés után akvarell ceruzával rajzoltam vizes ecsettel áthúzva akvarell papírra. Majd átlátszó dekorlakkal lefújtam és a szélét barna cipőpasztával öregítettem.

A belső borítást egy kicsit elrontottam; túl sok ragasztót használtam, ezért ráncos lett a papír. Ebből is tanultam. :)

És íme a rajzfelület; néhány 22*20 cm-esre vágott akvarell papír. Egyelőre még üresek.A mérete pedig itt látszik; kisebb táskában is jól elfér.
Hamarosan be is fogom vetni, amint lesz egy kis bámészkodós időm valahol a természet lágy ölén vagy éppen a város forgatagában.

És természetesen, nem sokára jövök a korábbi minis projekt 3. részével is.

3 megjegyzés:

 1. Nagyon jól sikerült Livi! Az a kis ráncolódás szerintem pont jól mutat! ( a krepp papír is gyűrött, mégis szeretjük)
  Várjuk a belerajzolt ötleteket!!!
  puszi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazad van, Andi! Jó így gyűrötten is. :) Remélem, hamarosan fogok rajzolgatni-festegetni is. De előbb még be kell fejeznem a térképes projektet.
   Puszi :)

   Törlés
 2. Szerintem zseniális! Húúú, azok a betűk, mintha nyomtattad volna őket! :) Puszi

  VálaszTörlés