2014. augusztus 10., vasárnap

Work in progress 4.

Jó estét mindenkinek!

Egy pár napja végre elkészültem a dobozkerettel, azaz a domborzatot keretező dobozzal. Ezt külföldiül shadowbox-nak hívják, és megfelelő magyar szót még nem találtunk ki rá, de hát ami késik, az nem múlik...
Szóval, a keretet a lépcsőzetes paszpartu struktúrpasztával való bekenésével folytattam. Vettem egy por állagú anyagot (Pentart), amit összekevertem akrilfestékkel - és itt elárulom, hogy nem az előírás szerinti pentartos festéket használtam, mert van nekem festékboltban kapható nagy kiszerelésű alapozó fehér festékem, ami ugyanolyan jó -, majd egy jégkrémes pálcikával végigkentem és lapigattam mindenhol, hogy még véletlenül se maradjon sima a felülete.


Ezt követően rámentem még egy réteg matt fehér festékkel. Végül egy réteg bézs következett. Így utólag homok színű jobban tetszett volna, de nem volt otthon olyanom.


A végén pedig szivaccsal rásimogattam egy kis vaj színt a kidomborodó felületekre, s végül zöld, barna és fekete lazúrosan folyékony akrilt kenegettem a sarkok környékére, alul-felül kicsit másképp. De lehet, hogy még egy kis pasztell port is szétkenegetek rajta, mert még nem érzem elég "koszos" hatásúnak. :)


 Ez után következett a domborzat beragasztása, végül a fehérre mázolt keretet barna lazúrral vontam be.

 Az apróságok is készülnek már bele, hamarosan azokkal is előjövök.

További kellemes hétvégét Nektek!

4 megjegyzés:

  1. Remekül néz ki Livi! Én már várom, hogy milyen apróságokat készítesz !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 20.-a után kész leszek vele, és csak akkor mutatom meg az egészet egyben, mert ajándékba készül és nem akarom idejekorán lelőni a poént. :)

      Törlés