2014. május 23., péntek

Némi pihenés következik most már...

Üdv a fedélzeten!

Az elmúlt hetek pörgős-alkotós hullámai újabb "gyermekek" születését és eseményeket hoztak az életembe.

Először is befejeztem a korábban már készültében felvillantott vödrös jelenetet:


A vizet liquid fimoval oldottam meg, de nem találom tökéletesnek. Still waterrel biztosan élethűbb lenne, de olyanom sajnos még nincs.








A méretarány kb. 1:15.
Mint korábban ezt is említettem, időközben megrendelésre is készítettem két ajándéknak valót. Ugyanaz a csapat rendelte meg, csak két helyre ajándékoztak. Kb. 13 napom volt összességében, hogy elkészüljek velük, ami elég szűkösnek bizonyult, de végül elkészültek időre. Meg a derekam is kikészült kicsit. :)

Az egyik egy oklevél, amire pecsét helyett egy tálcányi teríték került, lévén szakács tanfolyam végzősei kérték az ajándékot.

Ilyen lett a végeredmény:



A főétel: túróscsusza tepertővel, mellette haltekercs gombás raguban (vagy miben)

A leves: erőleves pirított zsemlekockával

A desszert: lekváros piskótatekercs vaníliaszószban, málnaöntettel

A méretarány 1:14 körüli


A másik pedig a "tanműhelyt", azaz az éttermet jeleníti meg, és természetesen azok kapták ajándékba, akik azt működtetik.

Íme:

Berakhattam volna egy gyufaszálat a méretarány végett, de piszokul siettem, nem jutott eszembe. Annyit támpontként, hogy a két középső névtábla a kereten 4 cm széles (erre még emlékszem).
















Végül had említsem meg, hogy az időközben vándorlásba kezdett kiállításom május 17.-én befejezte útját Békéscsabán, és átköltözött Gyomaendrődre, a Határ Győző könyvtárba, így adva méltó befejezést a körútnak, végül hazatérve. Ennek azért is nagyon örültem, mert már többen is kérdezték látva a békéscsabai megjelenést, hogy itthon mikor lesznek láthatóak a műveim?... és úgy adta a sors (egy nagyon kedves ismerős közbenjárásával), hogy ez is megvalósult. Sőt megspékelve egy extrával, aminek szintén nagyon örültem: egy helybéli úr, Beinschrót Károly makettjeivel együtt állíthattam ki. Egészen június 14.-ig lehet látogatni a kiállítást a könyvtár nyitvatartási idejében.



A könyvtár honlapjára lettek fotók feltéve a megnyitóról: http://hgyvk.hu/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=147%3A2014-05-19-gal-livia-miniatura-es-beinschrot-karoly-makett-keszit-kiallitasa-koenyvtarban&Itemid=37&lang=hu


Most viszont pár napot biztosan pihenni fogok, ami azt jelenti, hogy rendbe rakom a lakást meg a kertet meditáció gyanánt. :)

További jó éjszakát mindenkinek!

10 megjegyzés:

  1. Így lenne ötösöm a lottón... :D
    Vízhez ajánlanám legközelebb a poliészter gyantát, relative olcsó anyag, ha nem szállíttatni kell, és szépen lehet vele játszani. Azt hiszem, egy vasútmodelles step-by-stepen láttam hozzá útmutatót, hogy is kell szépen vizet csinálni. Amúgy meg tök jó! :D
    A menüsor és az étterem nagyon profi lett, komolyan összefutott a nyál a számban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, talált, süllyedt, drága Ancsa! Hát, ha veszel szelvényt, minden esélyed meg van rá. :)
      A vízzel még biztos el fogok szórakozni más anyagokkal is, de jelen helyzetben, csak ez van itthon. Kisvárosban, már-már falun élek, ahol ezeket nem egyszerű beszerezni. Neten meg nem szeretek rendelni olyat, amit nem ismerek.
      És, köszi a biztatást! :)

      Törlés
  2. Lívi, erre nincsenek szavak! Iszonyúan tetszik minden!! Mikor láttam az előbb a Facebookon a vödrös jelenetet, azt hittem, ezt már nem lehet fokozni, de tévedtem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon Drága vagy Meli! De, mindent lehet fokozni, és kell is. Sőt még mindig nem vagyok elégedett mindennel. :) Nehéz leszokni a maximalizmusról.

      Törlés
  3. Csúcs jók lettek, nem rajongok a takarításért - de csak ezért - az én kedvencem a tökéletes tálcás-ételes mini, egyszerűen "ennivaló"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A takarításért én sem, pedig most az van soron... egy az egyben. Ami a kaját illeti, ez igen kalóriaszegény, fogyókúrázóknak éppen ideális, már a méretéből fakadóan is. :)

      Törlés
  4. Livi gratulálok! Nagy jövő áll előtted! Csodásak lettek a rendelésre készült műveid is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Andi! Az a JÖVŐ ott áll mindannyiunk előtt, aztán csak rajtunk múlik, mit kezdünk vele. :)

      Törlés
  5. Wonderful creations! Your work is so beautiful and realistic.

    VálaszTörlés